CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
KOMUNITI
PENDIDIKAN ISLAM
2007/2008
FAKULTI PENDIDIKAN
PROGRAM PENDIDIKAN ISLAM
UKM

I made this widget at MyFlashFetish.com.

THE MOST POPULAR OF NISAK


Sunday, February 1, 2009

kEmbALi laGiEy......



Salam......
Nisak kembali lagi…!!!!! Heheheee..(macamlah nisak ni popular sangat….hahahaaaa..tapi takpe, buat jea yang diri tu popular…huhuhuhuuuuuu….)
Hari ni ( 2 Febuari 2009@ isnin ) bermulanya kuliah selepas 1 minggu cuti pertengahan semester..!!! Bagi yang balik bercuti kat kampung tu..jangan pulak buat-buat terkejut bila anda semua celik mata…hati tertanya-tanya…await bilik aku ni jadi lagu lain pulak…????!!!!( yalah, bilk kat rumah dengan bilik kat kolej..mana nak sama….huhuhuhuuuu…..) Jangan pulak sedih noo….
Hmmm..nisak tak tau nak kata apa…no comment! Sebab nisak tak balik kampung..tak sempat beli tiket. Tapi ada jugak nisak pergi survey tiket train kat Komuter Kajang tu..mak ooiii…mahal sangat..tiket balik RM110….huhuhuuuu…tercongak nisak kat situ….nak menangis pun ada…yalah, mana taknya..tiket mahal sangat…!!!!!!waaaaaaa……
Nisak memang tak sangka yang hari ni banyak sekali peristiwa yang tak dijangka akan berlaku…huhuhuuuu…entahlah nak cakap cerita sedih…ada lucunya…nak cakap cerita lucu…taklah tergelak sampai berguling-guling atas lantai…nak kata cerita suspen…iskh ishk…..taklah suspen mana pun….biasa-biasa jea…aksi ala-ala james bond takde pun………kung fu jet li lagilah……

Chapter 1: Hari ni nisak ada kelas tutorial STI kat FPI…hari ni nisak kena bentang tugasan yang nisak kena buat tu..tajuknya pasal Kerajaan Karakhanids….Entahlah, memang tergeliat lidah masa nisak nak sebut nama-nama yang ada kaitan dengan kerajaan tu…Pelik betol nama depa semua tu..huhuhhuuuu…n first time dalam hidup nisak sepanjang bergelar student di UKM…gaya nisak present..alamak.tak tau nak cakap apa…!!! Memang rilek santai betuL..!!!!! Dahlah sambil duduk kat atas kerusi..lepas tu nisak sendiri pun tak tahu apa yang nisak cakap kat dalam kelas tu……last-last masa tengah present tu…boleh pulak nisak suruh ustaz tuto niasak yang jadi penterjemah nisak…hahahahaaaaa…memang lawak betul…nasib baik ustaz tu jenis yang OK SESANGAT…!!!! Dan sepanjang presentation tu..nisak asyik nak tergelak jea…entahlah!!! Boleh nak senyum sorang-sorang bila nisak teringat balik cara nisak present tugasan nisak tu…..alahai….tak pernah jadi macam tu time giliran nisak present……
Lepas tu dalam pukul 10.30pg, nisak OTW pergi kelas dengan kawan nisak, Jamilah….dari Husin kami berjalan kaki hingga ke FPEND….catat rekod dunia tu…heheheheheeee….
Chapter 2: Sampai jea kat Kompleks Bistari..jalan nisak kena block! Adoiii…traffic mana pulak ni kacau nisak nak jalan nie…huhuhuuuu..Eh eh..sebenarnya nisak kena block dengan kawan nisak! Dia just nak say yang dia tak ingat nak bawak budu untuk nisak masa kelas tu…..huhuhuuuuu…nisak cakap ok jea…nanti boleh bagi masa kelas lain…janji dapat makan budu..ok lah tu dari x dapat makan langsung..kan????

Chapter 3: Kemudian nisak meneruskan perjalanan nisak untuk masuk ke bilik kuliah! Dan buat kali yang kedua..perjalanan nisak tergendala…ada roadblock lagiii…heheeee…sebenarnya akak-akak senior tahun 3 PQ… sekat nisak sebab diorang nak nisak rasa strawberry jeruk yang diorang beli kat Cameron Highland! Fuhh..memang rezeki nisak pagi tu…tak sangka pulak dapat makan strawberry original dari CM……kami makan sambil borak-borak….asyik betul…tapi kelas lambat lagi nak mula…oklah tu….
Dah kenyang makan…nisak terus pergi sapa kawan-kawan nisak yang balik kampung…..muka depa semuanya ceria bercahaya..jealous nisak dibuatnya!Huhhh…..kemudian nisak masuk ke bilk kuliah..dan…jeng…jeng…jeng…..

Chapter 4: Memang satu kejutan yang tak dijangka….!!!!! The top news in the world ni…..nak tahu apa bendanya…????? Faiz Ismail datang ke kuliah…!!! Aik…???? Pelik sangat ke kalau Faiz datang ke kuliah??? Kan kuliah dah start..takkan dia tak boleh datang kot????!!!! Mmesti ada yang terfikir macam tu…kan? Hmmm….sebenarnya Faiz Ismail, coursemate nisak telah ditimpa kemalangan yang agak teruk jugak la…dengar-dengar cerita doctor suruh dia rehat kat rumah buat sementara waktu…..yalah nak tunggu dia sembuh betul-betul dulu..baru mulakan kuliah dia…tapi dia tu nampaknya memang bersemangat betul nak belajar…. Hmmmm..kepada Faiz..saya kagum dengan semangat anda! Teruskan kecemerlangan anda di FPEND…dan one more thing…harap-harapnya nisak belum terlambat untuk ucapkan….selamat bertugas….” Tuan YB……..” jangan marah ya……peace!
p/s: Malam ni nisak ada kelas lagi….kelas ganti untuk tutorial STI… pukul 8 malam…….Nak pergi ke tak ni? Hehehee….tak tahulah….tapi nisak pergi kot? Iye ke…..????? Heheheeee…..ni rahsia nisak..mana boleh cakap!ssssyyyhhhhhhhhhh………rahsiaku adalah rahsiaku…bukan rahsiamu….!!!!
nisak_team86: ALHAMDULILLAH….setakat ini perjalanan hidup nisak sentiasa diselubungi kegembiraan dan keceriaan…walaupun sesekali nisak tersepak duri dalam perjalanan..namun rupanya masih ada yang sudi membuang duri itu di jalanan…..dan membalut luka ini……..macam orang kata…life must go on….bukan begitu?????

2 comments:

wardah faqihah said...

salam...kak linda...ehehe..jgn tak dtg ea kelas mlm ni..

Haslinda bt Ramlee said...

wssalam...
hahahaaa...
tgk lah..
kalau rajin...
heheeee...