CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
KOMUNITI
PENDIDIKAN ISLAM
2007/2008
FAKULTI PENDIDIKAN
PROGRAM PENDIDIKAN ISLAM
UKM

I made this widget at MyFlashFetish.com.

THE MOST POPULAR OF NISAK


Thursday, February 5, 2009

niSAk jaLAn LagIEy....


Salam…..
Hari ni first time nisak rasa bangga dengan diri nisak sendiri…huhuhuhuuuuu…dan hari nie juga nisak belajar satu perkara…..kalau yakin pada diri, insyaallah segala kerja kita akan menjadi lancar….!!!!!
Ni macam slot motivasi lah pulak….hahahaaaa…..
Nak tahu kenapa dengan hari ini? Hmmmm…sebenarnya hari nie nisak pergi Seremban…Seremban…???Alah nisak ni…pergi Seremban pun nak kecoh-kecoh!........Sebenarnya inilah first time nisak pergi Seremban sepanjang 2 tahun pengajian nisak di sini. Pengalaman kali pertama kan begitu berharga…..????? Hmmm…sentimentos jugak nisak ni, ya….
Tak kisahlah apa yang orang nak cakap! Tapi, trust me, nisak rasa bangga sesangat dengan diri nisak…hahahaaa…Apa taknya….dahlah kali pertama pergi Seremban..lepas tu pergi pulak-pulak sorang-sorang…..! Walau pun nisak rasa agak takut masa otw nak pergi tu…tapi nisak buat-buat derk jea…….sebab nak balik kampong punya pasal……..
Nisak ada hal sikit kat kampong….so, nisak buang rasa takut dan bimbang dan nisak ikut kaki nisak jalan…penuh semangat…ceeewahhhh…….Sukalah tu…….siapa tak suka kalau pergi jalan-jalan? Tambah pulak jalan-jalan balik kampong…..
Semasa dalam komuter, nisak berkenalan dengan seorang akak. Dia berasal dari Pattani, Thai…..akak tu kerja kat kedai makan kat kawasan komuter UKM…..pandai masak…
Sambil-sambil tu, nisak sempat “curi” resepi tomyam thaiiii……dengan akak tu…….so sweet…!!!!!! Akhirnya, nisak dapat jugak resepi masakan tomyam thai…dah lama nisak cari buku resepi masakan thai…tapi x dapat sebab buku tu memang laris dalam pasaran….balik ni boleh try buat kat rumah. Seronoknya…..
Jenuh jugak nisak jalan untuk ke terminal basa tu…Adoii..x larat betul….tapi kerana “semangat” nak balik….nisak anggap benda tu cincai jea….no matter bro!

Nisak_team86: ada beberapa perkara dalam hidup kita yang kita kena buat sendiri.jangan harapkan orang lain....yakin pada diri, itu yang penting!

3 comments:

Anonymous said...

ooo...g seremban...sy dl pn tkt gak time mule2 g sane....nk nek bus gak la....tp sy mcm awkla....wt derk je...hehe...kalo x cube x tau kn....

kina said...

hi...salam ziarah nisak

Anonymous said...

bla nak smbg novel awk..
lama dh tunggu..